top of page
DSC02258.jpg

Sóc alhora l'Home i l'Animal.
Sóc la Mentida quan els dos es confonen.
Sóc el Sofriment quan els dos es lluiten.
Sóc la Consciència quan els reconec. Sóc la Saviesa quan l'animal calla.


~BK~

La meva missió de vida: despertar les consciències

Després de molts anys d'introspecció, he entès que el que dóna sentit a la meva vida és transmetre els meus coneixements als altres per ajudar-los a comprendre's millor a ells mateixos i viure millor junts.

 

La meva trajectòria professional

 

Nascut a Lió el 1976, vaig créixer principalment al sud de França en un entorn familiar del tot normal.

Inicialment, vaig seguir una formació científica al liceu abans de dirigir-me cap a estudis superiors de comerç.

Vaig entrar en el món laboral com a comercial a la ràdio NRJ als 24 anys, però aviat vaig adonar-me que el treball en nòmina no em convingués. Per tant, vaig fundar la meva primera empresa als 28 anys, una empresa d'organització d'esdeveniments, que vaig vendre el 2015 i que encara existeix avui dia. Posteriorment, vaig fundar nombroses empreses en àmbits tan diversos com l'esport, la moda, el lleure, l'hostaleria, la comunicació, etc. Algunes van ser èxits notables, altres les mantinc fins al dia d'avui, i d'altres van ser fracassos sonats. Malgrat tot, totes aquestes experiències m'han ensenyat molt.

Actualment, encara gestiono una empresa especialitzada en màrqueting de tecnologia avançada (creació d'hologrames aplicats al màrqueting) i tinc participacions en una empresa de lleure. De manera paral·lela, col·laboro com a mentor en empreses en àrees com el desenvolupament personal, la gestió, la intel·ligència col·lectiva, així com en noves tecnologies. També intervé en clubs esportius en la preparació mental i, finalment, m'adreço al gran públic mitjançant conferències que organitzo sobre aquests temes.

   

Els meus àmbits de competència

  • Les arts marcials... la meva més gran història d'amor

Com en una vella pel·lícula amb Jean-Claude Vandamme, vaig començar les arts marcials als 16 anys perquè em sentia feble, perquè m'havien assetjat una persona més forta, perquè després d'això vaig jurar que mai més ho suportaria. Però, a més de donar-me confiança en mi mateix, les arts marcials m'han aportat tantes altres coses: valors, amics, disciplina, hàbits saludables, una forma física, una filosofia, una cultura... Després de practicar-ne moltes, em vaig centrar en les que, per a mi, són les més realistes i més properes a la realitat de la lluita, conegudes com MMA i Jiu-jitsu brasiler.

 

La meva pràctica : Judo, Jujitsu, Pancrace, MMA, Jiu-jitsu brasiler, Karate, Boxa anglesa, Boxa tailandesa, Kickboxing

Els meus diplomes i graus :

Faixa negra de judo / jujitsu

Faixa violeta de Jiu-jitsu brasilè

Instructor de MMA per la FMMAF

Instructor de Pancrace per la FSGT

El meu palmarès

Campió de França de Pancrase - 2003

Lluitador professional de MMA - 2001 a 2005

Campió de França de lluita de contact - 2004

Guanyador del torneig de les Cintes d'Or de Pankido - 2003 / 2004

 

  • L'emprenedoria

L'emprenedoria és una actitud. Per a mi, hi ha diferents tipus d'emprenedors. Hi ha aquells que inverteixen, que compren negocis i els revenen, que són sobretot gestors, i hi ha aquells que comencen des de zero i que creen, que donen vida a les seves idees; en aquest cas, són més bé visionaris. Pertanyo a aquesta categoria, m'agrada prendre una simple idea, desenvolupar-la i fer-la créixer. Vaig fundar la meva primera empresa als 28 anys, en veure artistes actuar als escenaris d'una discoteca, va ser com un flaix, i després no vaig parar. Durant les meves diverses experiències com a emprenedor, mai vaig deixar de formar-me en àmbits com el màrqueting, el digital, la gestió, les vendes, etc. He adquirit una gran experiència i sé què funciona i quines són les errades a evitar, tot i que encara aprenc cada dia.

 

Les competències més importants que he adquirit fins ara en l'emprenedoria són:

Saber com observar el món per trobar idees de negocis

Modelar el que funciona per a poder duplicar-lo o transmetre'l.

  • La psicologia

Des de jove, he estat assetjat per moltes preguntes existencials i he començat a buscar respostes molt aviat. He estudiat filosofia, psicologia en totes les seves formes, sociologia, xamanisme, que és una forma poderosa de psicologia i introspecció, història i antropologia en general. Ràpidament vaig quedar apassionat per comprendre el comportament humà i les seves arrels. Vaig trobar moltes respostes en la psicologia evolucionista, que estudia l'origen del comportament humà en base als avantatges evolutius que proporcionaven als nostres avantpassats caçadors-recol·lectors, i em vaig especialitzar en aquesta disciplina de manera autodidacta. També vaig seguir una teràpia i un curs de psicoanàlisi, que trobo molt complementari. Penso que la psicologia evolucionista explica el comportament humà a nivell de l'espècie, mentre que la psicoanàlisi ofereix respostes a nivell individual. Sóc certificat en aquesta disciplina.

A als 37 anys em van diagnosticar com a Persona d'Alta Capacitat Intel·lectual (HPI) i vaig unir-me a Mensa. Aquest diagnòstic també em va proporcionar moltes respostes i vaig avançar molt en el coneixement de mi mateix. Cada any, participo en l'assemblea anual de Mensa com a conferenciant.

coaching.png

  • ​El coaching, el mentoring i la preparació mental

Després de 15 anys dedicat completament a l'emprenedoria, vaig sentir la necessitat de diversificar-me cap a una activitat més orientada cap a les persones i de transmetre els coneixements que havia adquirit al llarg de la meva carrera professional i personal. El coaching es va presentar com una evidència i vaig obtenir una certificació a l'Institut Internacional de Coaching (ICI Ginebra) com a coach en desenvolupament personal i en PNL. He decidit especialitzar-me en la preparació mental d'esportistes i emprenedors, la qual cosa em permet conrear diversos camps d'activitat que m'agraden especialment i en els quals tinc experiència tant teòrica com pràctica

 

La preparació mental permet, sobretot, estar en plena possessió de les teves capacitats en el moment en què les necessites per assolir els teus objectius.

Coach VS Mentor - Quina diferència?

El coach és qui ajuda una persona a trobar la seva pròpia solució mitjançant un potent procés de qüestionament. El mentor és qui guia una persona, començant per qüestionar-la, però també aconsellant-la i compartint la seva pròpia experiència. Em sento còmode en ambdues rols, però prefereixo especialment el de mentor perquè em dedico a compartir la meva experiència en els àmbits que m'agraden. Així que així em posiciono aquí.

  • La disciplina

La disciplina és el que m'ha permès estar on estic avui dia; és la clau del meu èxit professional. Gràcies a la disciplina, encara em segueixo entrenant en arts marcials i en cross-training cinc dies a la setmana i mantinc una condició física atlètica malgrat la meva edat. La disciplina sempre m'acompanya en les rutines matinals, en la gestió de les meves empreses i en els meus entrenaments físics i mentals. És la pedra angular dels acompanyaments que proposo.

La disciplina permet passar d'un estat on la consciència està al servei del cos

a un estat on el cos està al servei de la consciència.

  • L'escriptura

Apassionat per la llengua francesa, escric principalment poesia amb una perspectiva filosòfica. Alguns dels meus textos es troben a la meva pàgina de Facebook.

  • Les noves tecnologies

He tingut sempre una gran afinitat per les noves tecnologies. Com autodidacta, intervenc com a conferenciant divulgador en àrees com la robòtica, la intel·ligència artificial, el metavers, les criptomonedes, els hologrames, la realitat virtual, etc. He creat i encara avui en dia gestiono una empresa especialitzada en la creació d'hologrames aplicats al màrqueting.

Les meves conviccions

Penso que la vida no té un sentit pròpiament dit i que és responsabilitat de cadascú trobar-li un. Crec en la teoria del Big Bang, segons la qual tota la matèria estava en un moment concentrada en un mateix punt, i per tant, penso que tot està encara interconnectat. Així doncs, crec que els nostres pensaments i accions tenen una influència en l'univers en conjunt i que rebem en funció del que enviem. Per a mi, som responsables del que ens passa, m'agrada la noció budista del karma. Crec en la teoria de l'evolució i penso que hi ha una realitat, però tantes veritats com éssers vius, i pel que fa als humans, en la majoria de casos, estem parlant de la mateixa cosa, simplement la nomenem diferentment. M'agraden les corrents de pensament com el budisme, l'estoïcisme i l'espinosisme, entre altres. Finalment, penso que la vida val la pena ser viscuda fent el bé i sent feliç, i per això treballo en aquesta direcció.

bottom of page